Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger praktiksted?

Uanset om vi er det rette match for dig eller ej, så står du formentligt og skal til at vælge et praktiksted. Vi vil som minimum gerne hjælpe dig med at tage det rigtige valg. 

Få af dem der skal ud og finde en praktikplads er opmærksom på, hvor vigtigt det er for deres karriere, hvor de ender med at være i praktik og hvilken energi de vælger at ligge i det, imens de er der.

 

Skal vi snakke?

 • Slip fil her eller
  Maks. filstørrelse: 8 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

  Hvor bør jeg søge praktikplads?

  Da vi alle er forskellige kan vi ikke svare dig på, hvad der er det rigtige for dig.

  Men efter igennem 13 år, at have rekrutteret og oplært mange hundrede mennesker i webdesign  og digital marketing, kan vi i et hvert fald fortælle dig, hvad du bør være opmærksom på inden du låser dig fast på et praktiksted.

   

  Ledige pladser til august 2024
  0

  1

  Du skal lave marketing

  Vi ser ofte at studerende finder en praktikplads, der har behov for assistance til deres marketing, hvilket jo kan lyde som en win/win. 
   
  Problematikken for dig som praktikant er, at du formentlig er den der kender mest til marketing på dit praktiksted.  Det betyder i bedste fald, at du selv skal ud og lære alle færdigheder, da det du har lært i skolen sjældent er særligt praksisnært. 
   
  Det betyder i bedste fald, at du skal bruge mere tid på at Google end på, at udføre marketingarbejde. Derfor bliver du måske ikke rutineret nok til at være konkurrencedygtig, når du skal ud og søge job bagefter. 
   
  I værste fald ender du med, at agere kundeservice og sætte vare på plads, da ejeren af butikken formentlig ikke har kompetencerne til at oplære dig i andet. 
   
  Det resulterer i at du aldrig vil kunne tale med om fagtermer til en jobsamtale, og ender i bunken af arbejdsløse marketinguddannede, med uforløst potentiale. 

  2

  Vælg en praktikplads der er dygtig til at Onboarde

  Selv i store velronemmerede marketingbureauer og marketingafdelinger, er det mere reglen end undtagelsen, at onbording af medarbejdere og praktikanter halter. 
   
  Enten får man bare besked på, at man skal skrive en tekst, eller også får man stukket 80 sider om Google Ads i hånden, som man lige skal læse.  Alt det man ikke helt forstår er ellers til fuldstændig fri fortolkning, indtil de sure kunder begynder at ringe ind.
   
  Det betyder at du som praktikant risikerer at lave fatale fejl, hvilket sætter dig i en ubehagelig situation, da du formentlig, fra bunden af dit hjerte, ønsker at levere et fantastisk resultat til kunden. 
   
  Havde du 5 års erfaring, kunne du nok sagtens levere et fint resultat til kunden, selvom onbording forløbet var horribelt, men som marketing-praktikant, der formentligt aldrig har arbejdet hands on med SEO, Facebook eller Google Ads, er det en urimelig situation at blive stillet i. Omend det desværre er helt almindeligt. 
  Og groft sagt mere reglen end undtagelsen.

  3

  Undgå at blive en del af praktikantfabrikkerne

  Mange marketing-bureauer har det vi kalder praktikantfabrikker.

  Her blivet der hevet en masse praktikanter ind hvert år, der bare skal skrive så mange tekster de kan nå i den periode de er der.

  De bliver aldrig rigtigt en del af virksomhedskulturen, da de sidder for sig selv måske med en enkelt leder.

  Så hvis du kun drømmer om en karriere inden for tekstforfatning er det nok ikke så slemt, men i virkelighedens verden, så har du behov for, berøring med mange andre ting inden, at du er en komplet Marketing Manager.

  Det er også derfor at vi har valgt, at vores praktikanter skal nå at have berøring med med både SEO, Google Ads, Facebook og Hjemmesider inden de er færdige hos os.

  Da det giver en mere komplet marketing medarbejder, der har forståelse for hele kunderejsen – og det skal du have før at vi har lyst til at ansætte dig. Vi har aldrig ansat en fra en praktikant fabrik.

  Men vi har ansat mange fra et praktikant-program, primært vores eget, men vi er jo nok ikke de eneste med et godt praktikant-program. Men det kan godt være svært at vurdere, da man hurtigt lader sig forblænde af flotte jakkesæt og pæne adresser.

  Om end at det nok er den kraftigste indikator på, at du har med en praktikantfabrik at gøre.

  4

  Dit praktiksted skal forstå at arbejde med praktikanter

  Når du vælger dit praktiksted, er det vigtigt at du får en høj grad af ansvar og selvstændigheden. Det er med til at sikre, at du senere i din karriere kan stå på egne ben.

  Men når det så er sagt, er det i lige så høj grad også vigtigt, at du har en mentor, der er dit sikkerhedsnet for ikke at lave fejl. En som du kan spare med, og en der udvikler dig rent fagligt, så du får det maksimale ud af den tid du er i praktik.

  For når alt kommer til alt så er 12 uger ikke lang tid i sammenligning med, hvor mange år du har tilbage på arbejdsmarkedet.

  Men de 12 uger du er i virksomhedspraktik, kan vise sig at blive de vigtigste 12 uger i hele din karriere, da det er forskellen på om du er på vej ud på arbejdsmarkedet eller på vej ud i arbejdsløshed.

  Vores praktikant-program “100 Dage til Succes”, er blevet lavet til et mentor forløb, fordi at vi har opdaget, at vores marketing managers laver mere og bedre arbejde ved at samarbejde med en praktikant. Vores praktikanter er blevet dygtigere af, at have en tæt relation til deres mentor og når de bliver dygtigere, kan vi også ansætte dygtigere mennesker, da rekruttering af talent er det primære formål med vores praktikantprogram.

  Så kunne du tænke dig at være en del af vores mentorforløb, så ansøg allerede idag, så kalder vi dig ind til en samtale.